Dataskyddsförordningen GDPR (PUL från 2018)

Kategorier av utbildning:

HR, Lön, Redovisning

Syftet med kursen är att du på ett övergripande sätt ska behärska reglerna om skydd av personuppgifter, för att kunna dels tillämpa dem själv i verksamheten du arbetar i, dels ge råd om tillämpningen till dina kunder.

Fördjupande

2

Studieformation

Den inspelade utbildningen kan hittas

Varaktighet: 00:54:36
Datum: 12.10.2017
Inspelningen är tillgänglig tillsvidare

Vi använder cookies för att förbättra service och marknadsföring. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Läs mer om våra cookies X

Agenda

  • EU-förordning ersätter Personuppgiftslagen (PUL) den 25 maj 2018
  • Många svenska lagar påverkas
  • Förordningen gäller dig som hanterar personuppgifter
  • Är du personuppgiftsansvarig eller personuppgiftsbiträde?
  • Vilka typer av register gäller förordningen? Undantag?
  • Krav på samtycke från registrerade, rätt till information
  • Viktiga nyheter såsom sanktionsavgifter och krav på anmälan om personuppgiftsincident

Lärare

Peter Berg
Auktoriserad redovisningskonsult
Peter Berg Accounting Consultant

Peter Berg är redovisningsexpert och auktoriserad redovisningskonsult med över 40 års erfarenhet av redovisning, inkomstbeskattning, bolagsrätt, avtalsrätt och utbildning. Sedan 2014 arbetar han på heltid som författare och föreläsare inom företagsekonomiska ämnen. Wolters Kluwer (f.d. Norstedts Juridik) har gett ut hans böcker ”Resultat‐ och inkomstplanering” (2015) och ”Fastigheter” (2016). Peter inriktar sitt arbete på att förklara komplicerade frågor på ett enkelt och konkret sätt, genom att visa sambandet mellan olika regelverk och hela kedjan från teori till praktisk tillämpning. Han driver också bloggen consultjourney.com.

Inspelning (Demo)


Detta är en demoversion, en inspelning under en period av 5 minuter.
Påbörja din kostnadsfria testperiodBeställ paket

Innehållsförteckning

1: Indexering
00:00:26 Innehåll
00:02:44 EU-reglerna
00:04:14 Dataskyddförordningen
00:12:35 Regler som fortsätter gälla
00:15:06 Viktiga nyheter
00:20:10 Personuppgiftsansvarig och personuppgiftsbiträde
00:22:20 Rättsliga grunder
00:29:16 Förberedelser - personuppgiftsansvarig
00:39:19 Förberedelser - personuppgiftsbiträde
00:44:07 Sanktionsavgifterna
00:45:47 Ny dataskyddslag
00:47:45 Praktilfall